Od16 do 23.10.2017r.

Poniedziałek: 16.10.2017 r. 

Śniadaniepłatki jęczmienne na mleku z rodzynkami, bułka kielecka z masłem/miodem, herbata z cytryną.

Obiad: zupa krem z dyni + groszek ptysiowy, frykadele z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem woda/kompot z owocami.

Podwieczorekbudyń wiśniowy + biszkopty.

ALERGENY: 1,3,7,9

Wtorek: 17.10.2017 r.

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, pomidorem, paróweczki z szynki, ketchup, kawa Inka z mlekiem.

Obiad: zupa barszcz ukraiński, racuchy z jabłkami, kompot z owocami/woda.

Podwieczorek: sok pomarańczowy 100% + chrupki kukurydziane.

ALERGENY: 1,3,7,9

Środa: 18.10.2017 r.

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, z tuńczykiem, ogórkiem zielonym, szczypiorem, kawa Inka.

Obiad: zupa jarzynowa z brokułami, gulasz z mięsa szynkowego, kasza jęczmienna gruba, surówka z selera, jabłka, marchewki i rodzynek, kompot z owocami/woda.

Podwieczorekjogurt z owocami + ciastko bez cukru.

ALERGENY: 1,3,7,9

Czwartek: 19.10.2017 r. 

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, pieczywo mieszane z masłem, polędwicą sopocką, sałatą, papryką żółtą, kakao.

Obiad: zupa ogórkowa, spaghetti po Bolońsku, woda/ kompot z owocami.

Podwieczorek: rogalik z masłęm + mandarynka + mleko.

ALERGENY: 1,7,9

Piątek: 20.10.2017 r. 

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem z jogurtem naturalnym, rzodkiewką i szczypiorem, kawa z mlekiem.

Obiad: zupa krupnik z kaszy pęcak, kotlet/filet z morszczuka, frytki z piekarnika, surówka z marchewki, jabłka i pora, woda/kompot z owocami.

Podwieczorek: banan + wafle ryżowe.

ALERGENY:1,3,4,7,9

Poniedziałek: 23.10.2017 r. 

Śniadanie: płatki owsiane na mleku z rodzynkami, bułka kielecka z masłem, dżemem 100 % z moreli, herbata z cytryną.

Obiad: zupa neapolitańska z makaronem, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, fasolka szparagowa, ryż brązowy, naturalny kompot z owocami/woda.

Podwieczorek: kisiel wiśniowy + biszkopty

ALERGENY:1,7,9

 

SMACZNEGO :-)