Od 20 do 27 listopada 2017 r.

Poniedziałek: 20.11.2017 r. 

Śniadanie:  płatki ryżowe na mleku z rodzynkami, bułka kielecka z masłem, dżemem 100% z moreli, herbata z cytryną.

Obiad: zupa neapolitańska z makaronem, filet z kurczaka, ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem, kompot z owocami/woda.

Podwieczorek: budyń malinowy + biszkopty.

ALERGENY:1,3,7,9

Wtorek: 21.11.2017 r.

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, polędwicą sopocką, sałatą, pomidorem, kawa Inka z mlekiem.

Obiad: zupa z soczewicy czerwonej, pierogi ruskie z jogurtem naturalnym, kompot z owocami/woda.

Podwieczorek: sok 100% z czarnej porzeczki + ciastko bez cukru.

ALERGENY: 1,3,7,9

Środa: 22.11.2017 r.

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, z pieczenią, sałatą, ogórkiem zielonym, kawa Inka z mlekiem.

Obiad: zupa kalafiorowa, gulasz z mięsa szynkowego, kasza jęczmienna gruba, sałatka z buraczków, kompot z owocami/woda.

Podwieczorek: jogurt z owocami + chrupki kukurydziane

ALERGENY: 1,7,9

Czwartek: 23.11.2017 r. 

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, filetem drobiowym, sałatą, papryką, szczypiorem, kakao.

Obiad: zupa krem z dyni zabielana, penne z mięsem i warzywami (brokuł, cukinia, groszek, szczypiorek woda/ kompot z owocami.

Podwieczorek: drodżówka + mleko + melon.

ALERGENY: 1,7,9

Piątek: 24.11.2017 r. 

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, pastą z awokada i jajka + kiełki rzodkiewki, kawa z mlekiem.

Obiad: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, filet/kotlet z morszczuka, sos grecki, frytki z piekarnika, woda/kompot z owocami.

Podwieczorek: banan + wafle ryżowe.

ALERGENY:1,3,4,7,9

Poniedziałek: 27.10.2017 r. 

Śniadanie: kasza manna na mleku z rodzynkami, bułka kielecka z masłem/miodem, herbata z cytryną.

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, frykadele z kurczaka, ziemniaki, mieszanka królewska na parze, woda/kompot z owocami.

Podwieczorek: budyń śmietankowy z musem malinowym + biszkopty.

ALERGENY: 1,3,7,9

 

 

SMACZNEGO :-)